Grovsopor.

Hantering av grovsopor.

Grovsopor är ett problem för många. I bland kan man se övergivna grovsopor efter vägkanten där någon har valt att olovligen bara dumpa sina grovsopor och hoppas troligen på att någon annan ska ta hand om detta. Man har svårt att förstå denna typ av agerande särskilt när det finns så många och utspridda återvinningscentraler där man kan lämna sin grovsopor.

Vissa fastighetsägare ombesörjer med ett grovsoprum men dessa har en tendens att snabbt bli överfulla. Dessutom kastar många saker man inte ens får kasta där. Grovsopor som kräver specialhantering. Detta gör att det blir fördyrande omkostnader för fastighetsägaren när väl soprummet ska tömmas. Bor man i villa får man sköta hantering av grovsopor själv efter bästa förmåga. Återvinningscentraler finns över hela Stockholm där man kasta grovsopor gratis som privatperson och som också har öppet även på helger. Kastar man sina grovsopor på helgdagar brukar det uppstå köer så man får stå och vänta på sin tur. Företag får betala en avgift vid varje tippning. Återvinningscentraler kräver oftast att grovsopor sorteras i olika containers beroende på material.

Ett annat problem brukar också vara transporter med sina grovsopor till återvinningscentralen och då särskilt om man bara har tillgång till en mindre personbil som man oftast har som privatperson. Lösning på detta är att om man har dragkrok på bilen är att hyra en släpvagn eller en lätt lastbil och på så sätt transportera sin grovsopor. Ett annat alternativ är att vända sig till något företag som arbetar med att hantera grovsopor. Bekvämt och enkelt och behöver heller inte kosta så mycket. Då slipper man både att bära och stå i kö på återvinningscentralen.

Du gillar kanske också...