Att renovera.

Renovering och ekonomi.

I Sverige renoverar vi våra bostäder som aldrig förr. Kanske för att vi har fått en bättre ekonomi i kombination med ROT-avdraget. Nu kan vi dra 30% av arbetskostnaden med ett tak på 50 000 kr. Det finns pengar att spara med ROT-avdraget. ROT-avdraget gäller massor av tjänster vid renovering och byggnation. Kontrollera alltid vad som gäller för just dig och dina planerade arbeten.

– En av anledningarna till detta ökade intresse av renovering tror vi beror på dels alla dessa byggprogram på tv och samtidigt har vi nog tusentals bloggar och hemsidor om just inredning och inspiration. Detta går ju inte att missa. Men och andra sidan så vill vi nog alla ha ett trevligt och vackert hem vare sig det handlar om utsidan eller insidan av sitt hus. Så detta ser vi bara som något positivt.

Börja inte i alla rum samtidigt.

Men det finns lite man bör tänka på ändå. Det krävs planering när man renoverar sitt hus och även erfarenhet. För det mesta så tar dom flesta renoveringar både längre tid och är även kanske lite krångligare än man tänkt sig. Har man en begränsad erfaren av renoveringar bör man starta med enkla genomförbara projekt som till exempel “måla om sovrummet” dels för att få känna på och testa sig lite fram vad man kan klara av på egen hand.

– Vissa typer av renoveringar bör man ändå överlåta till proffsen. En badrumsrenovering är en sådan renovering. Det finns många branschregler och anvisningar att följa för att få ett tätt badrum. Blir det fel från början riskerar man att inte bara att få göra om sitt badrum utan även lägga till omfattande vattenskador om det vill sig illa. Vårt tips är att vissa renoveringar tillhör dom professionella hantverkarna.

Renovera med små medel

I bland tillåter inte ekonomin att göra några större renoveringar tyvärr. Men visst kan man renovera med en liten budget. Det bästa och enklaste är att måla om. Sätta en ny färg på tillvaron så att säga. Är man någorlunda händig så ska det inte vara något problem. Måla om väggar och tak ger ofta ett helt nytt intryck. Glöm inte att man kan ju även måla om vissa möbler för att få en ny känsla av rummet. Tittar vi in i köket så är ett bra sätt att förnya sitt kök att måla om sina köksluckor, nya handtag till dina nymålade luckor och även sätta nytt kakel över diskbänken exempelvis. Ett kostnadseffektivt sätt att förnya sig och som också ger en känsla av ett nytt kök.

Du gillar kanske också...