Fogfria golv.

Fogfritt golv.

Orden fogfria golv har blivit ett samlingsnamn för golvytskikt som är tillverkade av akryl, epoxi, polyuretan. och cementmassa. Oavsett golv man väljer får man ett slitstarkt golv som är fogfritt och passar både för industriella och privata miljöer med höga krav på funktion och hållbarhet.

Dessa golv kan göras matta och även göras med halkskydd beroende på vald struktur. Man kan också välja en blank yta men med risk för att golvet kan bli mer halt, särskilt vid väta. Man har också stora möjligheter att välja en passande kulör. Man bör välja beläggning efter rummets funktion och verksamhet.

Ett golv för dig med höga krav på slitstyrka.

Fogfria golv har hög hållfasthet och är relativt underhållsfritt. Dessa typer av golv är lättstädade och klarar både kemikalier och tuff belastning. Massagolv är lämpade för både torra och våta miljöer vilket gör att massagolv är lämpliga för många skiftande miljöer. Ett fofritt golv går oftast väldigt fort att installera och inom ett par dagar är golvet redo att användas. Fogfria golv kan också installeras på flesta underlag. Tjocklecken kan varieras och anpassas efter verksamhet samt gällande belastning och miljö.

Fogfria epoxigolv.

Om vi tittar lite närmare på fogfria golv av epoxi så har detta golv flera fördelar. Eftersom det inte finns några fogar eller skarvar på ytan är golvet mycket enkelt att rengöra och underhålla. Dessutom är epoxi ett mycket hållbart material som är resistent mot repor, kemikalier och slitage vilket gör att golvet kan användas i högt trafikerade områden och även i industrimiljöer.

Ett fogfritt golv av epoxi består av en blandning av epoxiharts och härdare som appliceras på en jämn och ren yta. Denna blandning bildar en stark och tålig yta som är helt slät och utan fogar. För att säkerställa en jämn yta kan det vara nödvändigt att utföra ett ordentlig förarbete på den befintliga golvytan innan det nya epoxigolvet appliceras.

När epoxi har härdats blir det en mycket hård och tålig yta som kan motstå kemikalier, slitage och vatten. Ett fogfritt golv av epoxi kan också anpassas för att passa olika miljöer genom att använda olika färger och mönster.

Det är viktigt att notera att installationen av ett fogfritt golv av epoxi kan vara en komplex process och det är bäst att anlita en erfaren professionell för att få bästa möjliga resultat.

Fastighetsvård.se

 

Du gillar kanske också...