Välj rätt produkt.

Kvalitet lönar sig i längden.

Det är i och för sig inget fel med att köpa billigt. Men i bland får man det man betalar för. Allt för billig färg som inte täcker hur många gånger man än målar. Verktyg som inte håller måttet och går sönder efter ett par gånger man har använt dem. Köper man på rea så kan det vara en nedsatt kvalitetsprodukt. Det är inte samma sak som att köpa en produkt som jämt är billig. Nu menar vi inte att man måste köpa det dyraste man hittar för att få en bra produkt men att köpa det absolut billiagste man hittar är ingen bra ide heller då det troligen inte håller den kvalitet man önskar.  Man kan diskutera vad som blir billigast i längden.

Lägg lite extra slantar på en kvalitetsfärg.

Man ska inte bara stirra sig blind på priset och enbart leta efter dom billigaste produkterna. När det gäller färg anser vi att det är helt klart värt att lägga lite extra slantar på en kvalitetsfärg. Dels går det både snabbare och enklare att måla med en bättre färg då man får en bättre täckande färg och en färgyta som håller bättre. Jagar man priser är det bättre att titta på utförsäljning eller reor av kvalitetsfärg än att köpa den billigaste färgen man hittar. Man kan också jämföra priser mellan olika butiker och byggmarknader.

Rätta verktyg är hälften av jobbet.

Samma gäller för dom flesta produkter egentligen men här pratar vi produkter som man bygger och renoverar med. Verktyg är också en del av vårt byggande som är viktigt att nämna här. Har man tur kan man hitta något billigt verktyg som kan hålla länge. Alla blir vi attraherade av dom låga priserna men av egen erfarenhet av en del av dom billigaste verktygen så brukar dom gå sönder relativt fort. Att satsa på lite bättre kvalite gör att man får hållbara verktyg som håller länge. I många fall så blir det bättre ekonomi av god kvalite än att köpa det billigaste som går sönder snabt och måste bytas ut fort.

Du gillar kanske också...