Trägolv.

Golv av Gran eller Furu är nog våra mest omtyckta trägolv.

Golvet tillhör en av dom mest synligaste och viktigaste fasta delar av inredningen i en bostad. Det finns många fina och vackra golv att välja på. Både dyra och billiga varianter och alla med olika utseende och egenskaper. Lägger man ett nytt golv så vill man att det ska hålla sig fint i många år framöver. Väljer man ett massivt trägolv får man både ett hållbart golv och samtidigt en känsla av ett naturligt levande material.

Ett massivt trägolv känns både mjukt och skönt att gå på. Oavsett om du väljer ett golv i från furu eller gran.  Många tänker att det inte är någon skillnad mellan dessa två men det är ändå lite som skiljer dessa trägolv från varandra. Grangolvet är lite ljusare i tonen om man jämför med furu som kan ha en lätt gul och rödaktig ton i många fall. Färgtonen på trägolv beror ju också på med vilken metod man behandlat sitt golv. Golv från gran har ofta mer och tätare kvistar än ett furugolv. Ett furugolv har också kvistar men dessa sitter då inte lika tätt. Tittar man på hur dessa träd ser ut i naturen så är det lätt att förstå varför.

Nåtning av glipor och springor.

Med åren uppkomer det springer och glipor mellan varje golvplanka i dessa trägolv som många upplever som ett problem. Lösning på detta problem är att man kan fylla dessa glipor med fog. Denna fog finns i flera olika färger. Antingen kan man markera varje golvplanka och använd en svart fog eller så kan man använda en så snarlik färg på fogen som möjligt. Denna metod kallas nåtning och brukar utföras i samband med nyslipning av trägolvet.

Vanliga ytbehandlingar.

En ytbehandling av trägolv kan göras på lite olika sätt men den vanligaste är nog att efter slipning påföra en miljövänlig helblank alternativ en halvblank golvlack. En annan vanlig metod är ett bearbeta golvytan med hårdvaxolja.


Intresseanmälan.

Behöver du hjälp med att behandla ditt trägolv? Kontakta oss gärna. Fyll i vårt kontaktformulär så återkommer vi till dig så fort vi kan.

Din intresseanmälan.

Fastighetsvård.se

Du gillar kanske också...