Fasadställning.

En säker byggnadsställning skapar en trygg arbetsmiljö.

Att renovera fasaden är ett stort jobb och är ofta ingenting man utför från en stege. Viss kan man utföra en enklare målning av en träfasad men är det en putsad fasad blir det genast krångligare. Är man själv villaägare och tänkt renovera sin fasad så kostar en byggnadsställning en hel del pengar att köpa in. Men man kan faktiskt också hyra en byggnadsställning med både montering och demontering.

Detta har ju så klart många fördelar. Först och främst så kan man arbeta tryggt och dessutom med största sannolikhet utföra ett betydligt bättre arbete. Att låta ett certifierat ställningsföretag bygga en ställning runt huset gör också att arbetet kommer att gå betydligt fortare. En av dom vanligste olyckor på byggnadsställningar är så kallde fallolyckor. Låter man utbildad personal montera fasadställningen så minskar risken för olyckor betydligt. Spara inte på säkerheten.

Ta inga onödiga risker.

När man arbetar på höjd ska man inte ta onödiga risker. En säker byggnadsställning ska alltid vara ett krav vid arbeten med fasader. En byggnadsställning kan man även klä in med olika typer av väderskydd så även om det regnar kan du fortsätta med din målning. Om det vill sig illa så kan det regna i dagar så vid dåligt väder finns det risk att man förlorar mycket tid. Har man då kanske avsatt någon vecka av semestern för målningsarbete så kanske man inte hinner färdigt. Det finns mycket att vinna med en byggnadsstälning med väderskydd.

Fasadrenoveringar med säkra byggnadsställningar.

Säkra fasadställningar är i dag betydligt bekvämare och lättare att bygga än dom gamla så kallade Burtonställningarna som bestod av grova plank och tunga järnrör. Nu bygger man med aluminium som är både lätt och starkt att bygga med. Dessutom finns det med stegar i bomlagen så det är lätt att byta våning på ställningen på ett säkert sätt.

ROT-avdrag.

Känner man att renovera fasaden blir lite i överkant att utföra själv så ska man inte glömma bort att en fasadrenovering av husets fasad är berättigad till ROT-avdrag. Detta gäller oavsett om du har en putsad fasad eller en träfasad som behöver målas om. ROT-avdraget är sänkt till 30% men maxbeloppet på möjlighet till avdrag med  50 000:-  av arbetskostnaden är fortfarande kvar.

Läs mer om Rot-avdraget på Skatteverkets hemsida om vad som gäller för just dig och ditt projekt.


Intresseanmälan.

Behöver du hjälp med att bygga en säker byggnadsställning? Kontakta oss gärna. Fyll i vårt kontaktformulär så återkommer vi till dig så fort vi kan.

Din intresseanmälan.

Fastighetsvård.se

Du gillar kanske också...