Renovera betongtrappa.

Entretrappor.

En betydande del av vårt fastighetsbestånd har en trappa gjuten i betong. Betong som material är både praktisk och i mångas ögon ett stilrent och vackert byggnadsmaterial. Att många väljer en trappa i betong är lätt att förstå varför. En betongtrappa håller sig ofta hel och fräsch år efter år med mindre underhållsarbete.

Förebyggande underhåll lönar sig.

Många betongtrappor är gjutna på plats. Detta är särskilt vanligt vid villor i anslutningar till husets entre och källaringångar. Upptäcker man skador så som exempelvis sprickor i betongtrappan är det bästa att åtgärda detta så fort som möjligt.

Inspektera och åtgärda.

Vatten har en stor förmåga att leta sig in i sprickor. Inträngande vatten kan orsaka frostsprängningar i betongen under vintertid och även utgöra större risk att armeringsjärn blir rostangripna. Detta i sin tur kan göra att små skador växer till mer och större omfattande renoveringsbehov av husets betongrappor.

Gamla trasiga betongtrappor.

Beroende på konstruktion och ytskikt så kan  val av renoveringsmetod se olika ut. Detta gör att förutsättningarna inför varje trasig betongtrappa  är av varierande slag. Det kräver god kunskap om materialval och hantverkskicklighet för att utföra en renovering av en gammal och trasig betongtrappa.

Renovera på ett korrekt sätt.

Betongtrappor till en villaentré eller källare är ofta platsgjutna konstruktioner med armering som fyllts med betong. De kan också vara prefabricerade trappelement som monterats på plats. Beroende på vilket utseende som eftersträvats kan betongen sedan vara behandlad på något sätt eller inklädd med exempelvis klinker.

Detta gör att förutsättningarna inför en renovering kan skilja sig åt en hel del som kräver speciella lösningar. En betongtrappa kan med ett minimalt underhåll hålla sig fräsch i många år så det är en god idé att se över trappans skick regelbundet.


Intresseanmälan.

Behöver du hjälp med att renovera din betongtrappa? Kontakta oss gärna. Fyll i vårt kontaktformulär så återkommer vi till dig så fort vi kan.

Din intresseanmälan.

Fastighetsvård.se

Du gillar kanske också...