Ytterdörr.

Entredörrar finns i många olika varianter.

Ytterdörren är en mycket viktig del av ditt hus. Rent funktionellt så ska dörren vara bra isolerad och hålla kvar värmen inomhus och samtidigt också vara så säker som möjligt mot inbrottsförsök I dag finns det massor av olika dörrar att välja mellan och som också kommer i olika kulörer.

Vi tycker att man ska titta en extra gång på den gamla dörren för att se om det finns möjlighetet att renovera den. Många gånger är det inget större fel på dörren förutom att den kanske börjar tappa sin forna lyster.

Många massiva dörrar är oljade eller lackade. Dessa dörrar kan man sickla och slipa för att sedan välja metod. Väljer man olja sin dörr måste underhålla dörren mellan varven med ny olja. En lackad dörr är mer underhållsfri.

Båda metoderna  fungerar bra och ger också fina resultat. Det finns ju dörrar som är målade också och för dessa dörrar gäller samma sak. Skrapa , slipa och måla. Nu har ju tyvärr den gamla dörren gjort sitt ibland och måste då bytas ut.

Välj en dörr som passar ditt hus.

Det bästa vid köp av ny ytterdörr är att måttbeställa så att den passar så bra som möjligt. Helst vill man slippa en massa extra arbete både invändigt och utvändigt. Var extra försiktigt vid demontering av den gamla dörren för att minska skaderisken. Sedan ska man välja en dörr som också passar in i ditt hus. Har man ett äldre hus så kanske en dörr i modern stil inte passar så bra. Man kan också vända sig till ett duktigt snickeri så tillverkar dom en likvärdig dörr som påminner om den gamla ytterdörren om det är det man önskar. Kontrollera också mot ditt försäkringsbolag om dom kanske har några speciella krav på säkerhet när det gäller ytterdörrar för att försäkringen ska gälla.

Du gillar kanske också...